Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 23., kedd

Tejszínes szedertorta

És íme az Anyósomnak készült torta. Tejszínes szederkrémtorta. Az ötlet onnan jött,hogy van egy csomó szedrünk,abból kellene valamit finomat alkotni. Bújtam hát a netet,hogy keressek egy jó kis receptet. Rá is találtam Tortabirodalom oldalán. Ezúton is köszönöm Kedves Tortabirodalom. A torta isteni finom lett. Igaz egy kicsit hozzá is adtam,és el is vettem a receptből,de egy jó receptből nem is lehet rosszat készíteni. A változtatások pedig a következők lettek: A szederkrémet nem 5 dl,hanem csak 4 dl tejszínből készítettem. A szederkrémet kettévágtam,és még plusz egy piskóta lapot betettem,így középen is volt tészta. Az eredeti receptet túl "krémesnek" találtam,így jött az ötlet a rétegzéshez. Szóval alul egy piskóta,rá a tejszín+szederkrém+tejszín. Középen megint egy piskóta rá a tejszín+szederkrém+tejszín. Végül szintén piskótával zártam a réteget.
Így nézett ki félkészen:

És íme a végeredmény



2011. augusztus 22., hétfő

Piskóta recept 2

Kakaós piskóta

6 tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
fél cs. sütőpor
csipet só
2 kanál kakaópor

Ezt a fajta kakaós piskóta receptet egyszerűen imádom. Ez is akkor a legjobb,ha jó minőségű kakaóport használunk.

Piskóta recept 1

Vaníliás piskóta (hagyományos piskóta)

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
fél cs. sütőpor
csipet só.

A 6 tojás fehérjét csipet sóval,és a cukorral felverem. Hozzáadom a tojások sárgáit,majd az előzőleg átszitált,sütőporral elkevert lisztet óvatosan a masszába forgatom.

Eddig ezt a hagyományos receptet használtam. Most kísérletezgetek,hogy a sok-sok fellelhető recept közül melyik is lenne a legmegfelelőbb a formatortákhoz.

2011. augusztus 21., vasárnap

Előkészület


Ma nagy munka vár rám. Holnap lesz Anyósom szülinapja,most Neki készül majd a torta. Belevágok egy Tejszínes szederkrém tortába... A nyomózsákos díszítés nem igazán az én világom,de mindent ki kell egyszer próbálni. Grétával megsütjük ma a tortalapokat,és elkészítjük a szeder krémet is,hogy holnap már csak össze keljen rakni a tortát. A "nagy" segítségemmel egy kicsit lassabban haladok. De mindenben segít. Íme a segítségem,amint krémet kavar:

Virágkosár torta


Ezt a tortát egy nagyon kedves családi barátnak Ancika néninek készítettem.

Csak úgy...


Lúdlábtorta az első fondant káláimmal:

Első tortám



És íme akkor az első tortám. Egyáltalán nem tökéletes, de minden kezdet nehéz, a kisfiú akinek készült,nagyon örült neki,sőt 22 hónapos kislányom azóta is csak "kamion tortát akar sütni"...

Anyagbeszerzés

Timi barátnőmmel nekiültünk az internetnek. Sőregitől és Desszertmestertől is rendeltünk. Fondantozáshoz kiszúrókat,ételfesték pasztát,formázó eszközöket stb. Szóval mindent,ami a különleges torták elkészítéséhez szükséges.

A kezdet

Kedves barátnőm Timi már készített pár szép,és különleges tortát,tőle kaptam ihletet.
Első formatortámat egy kedves barátnőm kisfiának 2 éves szülinapjára készítettem. És ez nem más volt,mint egy kamion. Rengeteg munka volt benne. Életem első fondant elkészítése is ekkor történt. Még nem voltak meg a megfelelő eszközeim,de azóta már mindent beszereztem.