És íme az Anyósomnak készült torta. Tejszínes szederkrémtorta. Az ötlet onnan jött,hogy van egy csomó szedrünk,abból kellene valamit finomat alkotni. Bújtam hát a netet,hogy keressek egy jó kis receptet. Rá is találtam Tortabirodalom oldalán. Ezúton is köszönöm Kedves Tortabirodalom. A torta isteni finom lett. Igaz egy kicsit hozzá is adtam,és el is vettem a receptből,de egy jó receptből nem is lehet rosszat készíteni. A változtatások pedig a következők lettek: A szederkrémet nem 5 dl,hanem csak 4 dl tejszínből készítettem. A szederkrémet kettévágtam,és még plusz egy piskóta lapot betettem,így középen is volt tészta. Az eredeti receptet túl "krémesnek" találtam,így jött az ötlet a rétegzéshez. Szóval alul egy piskóta,rá a tejszín+szederkrém+tejszín. Középen megint egy piskóta rá a tejszín+szederkrém+tejszín. Végül szintén piskótával zártam a réteget.
Így nézett ki félkészen:
És íme a végeredmény
"Hobbi cukrász" vagyok? Talán,de csak a saját magam,és Gréta (a kislányom), valamint családtagjaim részére sütök, alkotok... A legnagyobb "segítségem" 22 hónapos kislányom,aki mindenben segíteni akar. A torták lapjait,és krémeit együtt készítjük,a díszítés viszont alvásidőben készül.
Keresés ebben a blogban
2011. augusztus 23., kedd
2011. augusztus 22., hétfő
Piskóta recept 2
Kakaós piskóta
6 tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
fél cs. sütőpor
csipet só
2 kanál kakaópor
Ezt a fajta kakaós piskóta receptet egyszerűen imádom. Ez is akkor a legjobb,ha jó minőségű kakaóport használunk.
6 tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
fél cs. sütőpor
csipet só
2 kanál kakaópor
Ezt a fajta kakaós piskóta receptet egyszerűen imádom. Ez is akkor a legjobb,ha jó minőségű kakaóport használunk.
Piskóta recept 1
Vaníliás piskóta (hagyományos piskóta)
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
fél cs. sütőpor
csipet só.
A 6 tojás fehérjét csipet sóval,és a cukorral felverem. Hozzáadom a tojások sárgáit,majd az előzőleg átszitált,sütőporral elkevert lisztet óvatosan a masszába forgatom.
Eddig ezt a hagyományos receptet használtam. Most kísérletezgetek,hogy a sok-sok fellelhető recept közül melyik is lenne a legmegfelelőbb a formatortákhoz.
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
fél cs. sütőpor
csipet só.
A 6 tojás fehérjét csipet sóval,és a cukorral felverem. Hozzáadom a tojások sárgáit,majd az előzőleg átszitált,sütőporral elkevert lisztet óvatosan a masszába forgatom.
Eddig ezt a hagyományos receptet használtam. Most kísérletezgetek,hogy a sok-sok fellelhető recept közül melyik is lenne a legmegfelelőbb a formatortákhoz.
2011. augusztus 21., vasárnap
Előkészület
Ma nagy munka vár rám. Holnap lesz Anyósom szülinapja,most Neki készül majd a torta. Belevágok egy Tejszínes szederkrém tortába... A nyomózsákos díszítés nem igazán az én világom,de mindent ki kell egyszer próbálni. Grétával megsütjük ma a tortalapokat,és elkészítjük a szeder krémet is,hogy holnap már csak össze keljen rakni a tortát. A "nagy" segítségemmel egy kicsit lassabban haladok. De mindenben segít. Íme a segítségem,amint krémet kavar:
Első tortám
Anyagbeszerzés
Timi barátnőmmel nekiültünk az internetnek. Sőregitől és Desszertmestertől is rendeltünk. Fondantozáshoz kiszúrókat,ételfesték pasztát,formázó eszközöket stb. Szóval mindent,ami a különleges torták elkészítéséhez szükséges.
A kezdet
Kedves barátnőm Timi már készített pár szép,és különleges tortát,tőle kaptam ihletet.
Első formatortámat egy kedves barátnőm kisfiának 2 éves szülinapjára készítettem. És ez nem más volt,mint egy kamion. Rengeteg munka volt benne. Életem első fondant elkészítése is ekkor történt. Még nem voltak meg a megfelelő eszközeim,de azóta már mindent beszereztem.
Első formatortámat egy kedves barátnőm kisfiának 2 éves szülinapjára készítettem. És ez nem más volt,mint egy kamion. Rengeteg munka volt benne. Életem első fondant elkészítése is ekkor történt. Még nem voltak meg a megfelelő eszközeim,de azóta már mindent beszereztem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)